Mesna Opplevelser & Overnatting

English (UK)Norsk(NO)

Opplevelser i nærområde

kontakt oss

Sykkelstier

Bor det en liten Birkebeiner i deg???

Mesnabakken pensjonat ligger i et område med utallige skogsbilveger og stier. De siste årene er det tilrettelagt for syklister med god skilting av turer og runder med forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Her kan du tråkke rolig avsted og nyte naturen, eller tilbakelegge kjappe kilometre, for å komme i ekte Birkebeiner form.
 
kontakt oss

Trollpark

Det er i skogen du treffer dem og på Mesna???

Pålin Li bor på gården og en av hennes lidenskaper er troll. Derfor har hun laget sin egen trollpark, som du er velkommen til å besøke hele sommeren. Det er også mulig å kjøpe noen av hennes småtroll.
 
kontakt oss

Hageanlegg

En blomstrende fjellgård??

550 m.o.h. har ikke hindret Pålin i å skape et mesterverk av en hage. Her finner du et mangfold av blomster og stauder. Er du heldig får du kanskje en liten omvisning av fruen selv. 
 

 

 

Maihaugen
kontakt oss

Maihaugen

Friluftsmuseum

Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.
Maihaugen er åpent hele året. Friluftsmuseet har størst aktivitet i sommersesongen og er et eldorado for både barn og voksne.

 

 

 

Prøysenhuset

 

 

 

kontakt oss

Prøysenhuset

Et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen

Huset er tegnet av Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. I tillegg er det en bakerovn i kaféen og her vil det ofte foregå prøyseninspirert baking.
 
kontakt oss

Akebakke

Lek i snøen

Utenfor pensjonatet har vi en herlig akebakke. Her kan du boltre deg med våre snowtubes, eller la kreativiteten få blomstre med flaskebaner og hopp. God trim og mye morro, for alle uansett alder.
 

 

 

Hafjell alpint
kontakt oss

Hafjell Alpinsenter

Hafjells varemerke er lange løyper, god snø og mange soldager

Hafjell er spesielt kjent som barnas favorittsted – det perfekte sted å legge familieferien, med flotte områder for barna. Hafjell har også en park som er kåret til Norges beste flere ganger. Totalt 44 kilometer med utfordringer for alle aldere og ferdighetsnivåer.Et stort snøanlegg som dekker mesteparten av hovedløypenettet gir snøsikkerhet fra sesongstart og en lang skisesong. Skisesongen er normalt fra medio november til medio april.

 

 

 

Sjusjøen alpint
kontakt oss

Sjusjøen Skisenter

Et skisenter for hele familien

Sjusjøen Skisenter åpnet vinteren 2003 og får gode tilbakemeldinger fra entusiastiske alpinkjørere. En seksseters ekspressheis tar deg med opp til en nydelig utsikt og til løyper med stor variasjon. Skisenteret har supre barnebakker både øverst og nederst i anlegget. Begge bakkene har skålheis og er gratis for alle. Løypene har en høydeforskjell på 250 meter.
Snowboard- og twintipkjørere trives godt i parken hvor de har rails, hopp, box og big jump. Offpist-området er også noe som slår godt an.

 

 

 

huskytours
kontakt oss

Sjusjøen Husky Tours

En fantastisk måte å oppleve naturen på

Prøv hundekjøring med ivrige huskyer og Alaska Malamutes i vakkert fjellandskap på Sjusjøen, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Sjusjøen Husky Tours kjører mest på vinterstid, men har også fra i høst barmarkstuer med vogn! Etter kjøring er det duket for hygge i lavvo med varm drikke og steking av pinnebrød. I høstferien arrangeres det turer fra Hygga Fjellkro på Ljøsheim med servering der.
 
kontakt oss

Skiløyper

Norges beste skiterreng?

Løypenettet på Sjusjøen har i flere år blitt kåret til Norges beste. Lett fjellterreng, med et nettverk på mer enn 300 km av polerte løyper. Fra Mesnabakken kan du følge en løype i rolig skogsterreng, som kobler deg rett på dette ski eldoradoet.