PRAKTISK INFO

Rideerfaring


Hva vil det si at en tur er for "erfarne ryttere"? Turene på Mesna går i variert terreng, og du må kunne følge med på tempoet. Vi rir i alle gangarter, skritt, tølt, trav og galopp, og du må være komfortabel med overgangene og kunne holde avstand til hesten foran.
Er du usikker, så start med en 2-timers tur, og bli med på de lengere turene etterhvert! Vi gir tips og råd underveis på turene, men du kan også avtale privattime hvis du trenger litt mer instruksjon.
Utstyr og påkledning


Klær etter vær! Turene våre går som oppsatt, hele året, uansett, så kle deg etter været. Regntøy bør være av god kvalitet, og husk ull innerst, så holder du varmen og humøret oppe. Du kan låne ridehjelm av oss, men ta gjerne med hansker. Lange bukser, også på de varme sommerdagene, så unngår du gnagsår... Shorts egner seg dårlig på hesteryggen. Sko eller støvler med lav hæl, som passer i stigbøylene. Vi har også et utsalg med kvalitetsutstyr til hest og rytter. Kom i god tid dersom det er noe du vil kjøpe før turen.
Mat og drikke


Ta med egen mat og drikke. På 2-timersturer og halvdagsturer har vi bare kortere pauser, så ta med noe i lommen dersom du tror du kommer til å bli sulten underveis. Som oftest setter vi oss på Låven med en tekopp og matpakke når vi kommer tilbake fra tur, for å fordøye dagens opplevelser! På heldagsturene har vi en lengere pause der vi lar hestene gresse, tenner bål og lager te og kaffe. Vi har med kopper til alle, men ta med matpakke og det du vil spise og drikke forøvrig. Vi har salvesker til utlån dersom du har behov for det.
Vektgrense?


Islandshestene er sterke, men de er en forholdsvis liten hesterase, og det er en grense for hva de klarer å bære i krevende terreng. Vi har fokus på godt hestehold og har derfor satt en vektgrense for ryttere på 90 kg.
Frammøte?


Møt opp i stallen 15 min. før turen. Vi har hesten ferdig oppsalet når du kommer.

Sørmessenvegen 723 | 2610 Mesnali, Norway | info@mesna.no | Tel: +47 978 70 309

Org.nr. 969198 932

© 2020 by Mesna