top of page
PRAKTISK INFO
 • Frammøte?
  Møt opp i stallen 15 min. før turen. Vi har hesten ferdig oppsalet når du kommer.
 • Rideerfaring
  Hva vil det si at en tur er for "erfarne ryttere"? Turene på Mesna går i variert terreng, og vi rir i alle gangarter, skritt, tølt, trav og galopp. Våre hel- og halvdagsturer er kun for erfarne ryttere, både av hensyn til sikkerheten og for at alle deltakere skal få en god opplevelse. En erfaren rytter skal kunne ri selvstendig. Du må kunne følge hestens bevegelser uansett terreng, og du må være komfortabel med overgangene og kunne holde avstand til hesten foran. Det holder ikke å ha sittet på en hest en gang på en ferietur, du må klare å kontrollere din egen hest uavhengig av resten av flokken. Turlederne hjelper selvsagt og kan gi råd underveis, men de kan ikke være alle steder på en gang. Er du usikker, så start med en 2-timers tur, og bli med på de lengere turene etterhvert! Du kan også evt. avtale privattime hvis du trenger litt mer instruksjon. Hvis du aldri har sittet på en hest før, så kanskje du kan ha glede av å være med på en leietur, selv om du er voksen?
 • Vektgrense?
  Islandshestene er sterke, men de er en forholdsvis liten hesterase, og det er en grense for hva de klarer å bære i krevende terreng. Vi har fokus på godt hestehold og har derfor satt en vektgrense for ryttere på 90 kg. Er du en erfaren rytter med god balanse, så har vi enkelte hester som allikevel tåler en tyngre rytter. Veier du, eller noen du booker for, over 90 kg men har erfaring med islandshest, så ta kontakt med oss på info@mesna.no, så ser vi hva vi kan få til.
 • Aldersgrense?
  Vi har aldersgrense 10 år på 2-timersturer, halvdagsturer og heldagsturer. Turene våre går i variert terreng og med variert tempo, og selv de korteste turene passer best for de som har ridd litt før, og ikke blir redde eller alt for slitne. Er du usikker, så anbefaler vi en leietur først, så barna får prøve seg og bli trygge på hesteryggen. Aldersgrensen er absolutt! Men unntak kan gjøres – ta kontakt med oss på info@mesna.no.
 • Utstyr og påkledning
  Klær etter vær! Turene våre går som oppsatt, hele året, uansett, så kle deg etter været. Regntøy bør være av god kvalitet, og husk ull innerst, så holder du varmen og humøret oppe. Du kan låne ridehjelm av oss, men ta gjerne med hansker. Lange bukser, også på de varme sommerdagene, så unngår du gnagsår... Shorts egner seg dårlig på hesteryggen. Sko eller støvler med lav hæl, som passer i stigbøylene. Vi har også et utsalg med kvalitetsutstyr til hest og rytter. Kom i god tid dersom det er noe du vil kjøpe før turen.
 • Mat og drikke
  Ta med egen mat og drikke. På 2-timersturer og halvdagsturer har vi bare kortere pauser, så ta med noe i lommen dersom du tror du kommer til å bli sulten underveis. Som oftest setter vi oss på Låven med en tekopp og matpakke når vi kommer tilbake fra tur, for å fordøye dagens opplevelser! På heldagsturene har vi en lengere pause der vi lar hestene gresse, tenner bål og lager te og kaffe. Vi har med kopper til alle, men ta med matpakke og det du vil spise og drikke forøvrig. Vi har salvesker til utlån dersom du har behov for det.
 • Hva er "Log in"?"
  Du kan lage en innloggingsprofil på mesna.no. Dette gjør det raskere å booke ridning hos oss, og det legger deg automatisk inn i kunderegisteret vårt så vi lettere kan få kontakt med deg. Vi sender p.t. ikke ut nyhetsbrev eller tilbud på mail, og vi har ikke annonsører, så du behøver ikke å være redd for spam. I tillegg får du tilgang til app-delen av bookingsystemet vårt, der du kan se kommende turer i kalenderen, sette deg på venteliste for fullbookede turer osv. NB! Hvis du skal booke for flere personer, må du gå gjennom den ordinære bookingsiden på mesna.no, det kan ikke gjøres i appen.
bottom of page