top of page

AKTIVITETER I NÆROMRÅDET

Det er mange muligheter i området rundt Mesna! Stier eller alpint om vinteren, og om sommeren venter turer i skog og fjell, til fots eller på sykkel, eller klatring, padleturer og andre eventyr.

Og det er mye å se! OL-byene Lillehammer og Hamar, friluftsmuseet på Maihaugen, Hunderfossen familiepark, badeland, kunstgallerier...

Med Mesnabakken som base kan du utforske alt denne delen av landet har å by på!

_IB87649.jpg
AKTIVITETER
_I852863.jpg
Birkebeinerspelet

Norges råeste vinterspel!

Birkebeinerspelet forteller historien om flukten over fjellet med kong Håkon Håkonssons uekte barn – den berømte fortellingen som endret Norgeshistorien.
Spelet finner sted utendørs hver vinter i februar, en times forestilling med både drama og moro under stjernehimmelen. 

Med kjente norske skuespillere og lokale krefter, og islandshestene i full gallopp over scenen i snøføyka!

Før og etter forestillingen er det middelaldermarked på gården, med bålkos, musikk og mat og drikke.

Birkebeinerspelet måtte avlyses i 2021 og 2022 på grunn av Covid. Vi jobber med å sette det opp igjen.

Prøysenhuset

Et nasjonalt kulturhus

Prøysenhuset er et nasjonalt kultursenter for den folkekjære poeten og sangeren Alf Prøysen (1914-1970). Huset er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik Prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. I tillegg er det en bakerovn i kaféen, hvor det ofte vil foregå Prøyseninspirert baking!

Maihaugen

Norges største friluftsmuseum

Ta med hele familien til Maihaugen! 

Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med mer enn 200 historiske bygninger fra 1200-tallet og fram til i dag. Om sommeren kan du møte gårdsfolket i arbeid i 1890-årene eller sette deg på skolebenken som i gamledager.

I bymiljøet fra 1900-tallet kan du handle i den historiske kolonialen og slå av en prat med husmoren fra 1930-tallet. 

I Boligfeltet kan du blant annet besøke bestemors 1950-tallskjøkken eller oppleve interiør og mote fra 1980-tallet.

Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter, det skjer alltid noe på Maihaugen!

Maihaugen er åpent hele året. Friluftsmuseet har størst aktivitet i sommersesongen og er et eldorado for både barn og voksne.

Sykkelstier

Bor det en birkebeiner i deg?

Birkebeinerrittet er verdens lengste MTB- sykkelritt, med mer enn 17,000 deltakere. Mesnabakken pensjonat ligger i et område med utallige skogsbilveger og stier som de siste årene er tilrettelagt for syklister med god skilting av turer og runder med forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Her kan du tråkke rolig avsted eller tilbakelegge kjappe kilometre for å komme i ekte Birkebeinerform!

Skiløyper

Norges beste skiterreng?

Løypenettet på Sjusjøen har i flere år blitt kåret til Norges beste. Lett fjellterreng, med et nettverk på mer enn 300 km med velpreparerte løyper. Fra Mesnabakken kan du følge en løype i rolig skogsterreng, som kobler deg rett på dette skiparadiset.

Akebakke

Leke i snøen

Utenfor Mesnabakken pensjonat har vi en herlig akebakke. Her kan du boltre deg med våre snowtubes, eller la kreativiteten få blomstre med flaskebaner og hopp. God trim og mye moro for alle, uansett alder.

Hafjell Alpinsenter

Norges 3. største skisenter

Hafjell Alpinsenter kan ønske velkommen til 44 km med utfordringer for alle aldere og ferdighetsnivåer. Et stort snøanlegg som dekker mesteparten av hovedløypenettet gir snøsikkerhet fra sesongstart og en lang skisesong, normalt fra medio november til medio april.

Hafjell ligger bare 15 minutter nord for Lillehammer, og er spesielt kjent som barnas favorittsted, med bl.a. en skipark som er kåret til Norges beste flere ganger.

Sjusjøen Skisenter

For hele familien!

Sjusjøen Skisenter åpnet vinteren 2003. En seksseters ekspressheis tar deg opp til en nydelig utsikt. Skisenteret har løyper med stor variasjon, med både offpiste-område og supre barnebakker både øverst og nederst i anlegget. Begge bakkene har skålheis som er gratis for alle. Løypene har en høydeforskjell på 250 meter.
Snowboard- og twintipkjørere trives godt i parken hvor de har rails, hopp, box og big jump.

Sjusjøen Husky Tours

En fantastisk naturopplevelse

Prøv hundekjøring med ivrige huskyer og Alaska Malamutes i vakkert fjellandskap på Sjusjøen, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på, i samspill med ivrige dyr. Sjusjøen Husky Tours kjører mest på vinterstid, men har også fra barmarkstuer med vogn! Etter kjøringen er det duket for hygge i lavvoen med varm drikke og steking av pinnebrød. I høstferien arrangeres det turer fra Hygga Fjellkro på Ljøsheim med servering der.

Hunderfossen Familiepark

Hele Norges eventyrpark

Hunderfossen Familiepark er en av Norges favorittattraksjoner, med aktiviteter og severdigheter både ute og inne. Eventyrskip, slott og iskatedral, huldrespill og troll-lek, go-cart, rafting og klatring, et 70-tonns troll, vitensenter og underholdning for hele familien! Bondegård for barna, hotell og camping like ved.

Lillehammer

Besøk OL-byen

Lillehammer har vært regionsenter og porten til Gudbrandsdalen i århundrer. Etter at byen var vertskap for Vinter-OL i 1994 er byen blitt en viktig vintersportsdestinasjon, men byen har også mye å by på om sommeren, som senter for ulike friluftsaktiviteter og kulturarrangementer!

Hamar

Historie og arkitektur

Historiske Domkirkeodden ligger like nord for Hamar. Stedet har vært et viktig regionalt senter siden middelalderen, og en av hovedattraksjonene er ruinene av katedralen fra 1000-tallet, som ligger under et moderne vernebygg av glass med utsikt over Mjøsa. I Erkebispegården er det et lokalhistorisk museum, tegnet av den verdenskjente arkitekten Sverre Fehn.

Galleri Zinc

Samtidskunst

Galleri Zinc åpnet i 2008 og er et viktig galleri for samtidskunst og kunsthåndverk i Lillehammer sentrum. Galleriet er visnings- og utsalgssted for mer enn 200 kjente norske kunstnere.

Tretopphyttene

Næmere himmelen!

Du trodde kanskje du hadde opplevd alt? 

Tretopphyttene i Brumunddal er unike overnattingssteder blant trekronene, der du våkner til fuglesang mens ekornene hopper på frokostbordet. Bestill nå!

Ankerskogen Svømmehall

Lokal velvære

Etter en lang dag med idrett og kulturaktiviteter, hva er vel bedre enn å slappe av med en dukkert i det nye Ankerskogen Svømmehall? De mange spa- og velværetilbudene gjør dette til en favoritt for både lokale og tilreisende.

bottom of page