OPPLEV ISLANDSHESTEN I 
DET FLOTTE RIDETERRENGET PÅ MESNA!

På Mesna tilbyr vi kortere eller lengere rideturer hele året, fra to-timers turer i skogen rundt gården til heldagsturer med kaffebål og matpakke, eller 3- og 4-dagsturer inn i fjellheimen.

Vi har en flokk på mer enn 50 hester, og vi legger stor vekt på å finne rett hest til alle typer ryttere, slik at du skal få en optimal ride- og naturopplevelse.

Vi har også ulike kurs og helgetilbud for både voksne og barn gjennom hele året.

BOOK DIN RIDEOPPLEVELSE
2-timers ridetur

Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget omtales av mange som Nord-Europas flotteste. På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov.


For ryttere på alle nivåer. Enkeltpersoner eller grupper. Hele året. 

Kr. 750,-/person

Halvdagstur

En halvdagstur (3 til 4 timer) gir deg mulig-heten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveger.

For erfarne ryttere, enkeltpersoner og grupper. Vektgrense 90 kg. Hele året.

Kr. 950,-/person

Heldagstur

Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis. Ringsakerfjellet byr på topper og vann, skogsområdene har et nettverk av stier og veger. Ta med deg matpakke. Kløvhest og kaffekjele følger med. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet.

For erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.

Mai - ut oktober.

Kr. 1250,-/person

Helg med yoga for ryttere

Yoga, ridning og natur! 

Bli med på en helg med tre yogaøkter og to flotte rideturer ved Mesna! Yogaøktene gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med kjernemuskulaturen, som du tar med deg på hesteryggen. Overnatting på sjarmerende Mesnabakken pensjonat og alle måltider er inkludert i prisen. Du må har erfaring med ridning og være komfortabel med å ri i alle tempoer for å kunne være med, men ingen erfaring med yoga er nødvendig.

Yogainstruktør er Jannicke Wiel. Individualveiledning på hest i rundpaddock v/ Anne Stine Baumann Frost.

Datoer 2021:

19.-21. mars 2021 (fre-søn) FULLT

4.-6. juni 2021 (fre-søn) FULLT

30. juli-1. august (fre-søn): Ledige plasser

10.-12. sept. (fre-søn): Ledige plasser

29.-31. oktober (fre-søn): Ledige plasser

Kr. 5300.- pr. person. BOOK HER

Leieturer

Har du aldri sittet på en hest før, og vil ha en trygg start? For de aller minste tilbyr vi leieturer i terrenget. Her får barna muligheten til å bli kjent med snille hester og oppleve skogen fra hesteryggen, sammen med en erfaren ledsager som holder hesten i leietau på hele turen. 

Pga. smittevernhensyn under Covid-19 må en ansvarlig voksen være med hvert barn, for å bistå med å løfte opp i salen, hjelpe med hjelm osv.

Hele året. Kr. 400,-/person/time.

Foreldre-og-barn leir

Er dere flere i familien som er interesserte i hester og ridning? I år arrangerer vi en egen leir for hesteglade barn og foreldre, bli med på en aktiv og artig rideleir!
Instruksjon og turer både sammen og hver for dere, avhengig av nivå og ferdigheter.

Innkvartering på Mesnabakken Pensjonat, som har både enkelt- og dobbeltrom og familierom med køyesenger. oppredde senger, håndklær og alle måltider er inkludert. Her kan alle i familien både lære og ha det gøy!

Dato 2021:

Foreldre+barnleir: 2.-4. august.

2 overnattinger, 3 ridedager.

Pris kr. 6750,- for 1 voksen + 1 barn

NB! Barn kan kun delta i følge med en voksen.

kr. 4250,- pr. ekstra voksen, kr. 2500,- pr. ekstra barn.

Rideleir for voksne

Gøy for voksne! Rideleir kun for voksne i august. For alle, uansett rideerfaring.
Herlige dager med mye ridning, instruksjon på bane og tur. Du får anledning til å ri forskjellige hester og bli kjent med islandshestens ulike gangarter. Det blir mye ridning, men også tid til bading, badstue, lek og moro. Vil du forbedre ridekunnskapene i hyggelig selskap? Innkvartering på
Mesnabakken Pensjonat, god mat og sosialt samvær om kvelden.

Dato 2021:

26.-30. juli, 5 ridedager, 4 netter.

Kr. 8750,-/person

Mesnarittet

Heldagstur rundt Mesnavannet, den tradisjonelle starten på sommersesongen vår! En stor ryttergjeng samles og rir til Mattisvollen, der hestene hviler mens vi griller medbragt og tar oss en dukkert hvis været tillater det. Turen går rundt Sør-Mesnavannet, gjennom skogen og på fine skogsveier der hestene får strekke ut i en herlig tølt!

 

Mesnarittet er kun for erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.
 

Dato 2021:

Søndag 13. juni, start kl. 10.00.
Pris 1350,-/pers

Gratis for fórryttere og oppstallere på Mesna

500,- for ryttere med egen hest utenom Mesna.

MESNARITTET 2021 ER FULLBOOKET!

Vil du stå på venteliste, så ta kontakt med oss på info@mesna.no

Rideleir

Dette er uka mange har ventet på. Deltagerne bor på Mesnabakken Pensjonat, som ligger et stenkast fra ridesenteret. Her serveres god mat og du får bo på rom med 1-3 sengeplasser. Vi legger opp til undervisning på bane, og turer i skog- og fjellterreng. På kveldstid er det mulighet for ulike aktiviteter og egen fritid. 

Dato 2020:

Vi må dessverre avlyse rideleirene for barn og ungdom sommeren 2020 pga. Covid-19. Vi er veldig lei for dette, men vi klarer ikke å garantere godt smittevern for denne aldersgruppen.

Vi håper å se dere i 2021, datoer for 2021 kommer!

Ut i det blå

Tredagerstur med stadig nye mål – på «Ut i det blå»-turene tar vi med oss noen av hestene og utforsker nye rideterreng! 

Blåturen 2020 gikk til Fagerhøy, som ligger langs Peer Gynt-veien mellom Gålå, Skeikampen og Kvitfjell, 1018 meter over havet. Målet for årets blåtur er fremdeles ukjent...

For erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.

Dato 2020:

Fredag 28.-søndag 30. august 2020

Dato for 2021 kommer!

Privattimer

Vil du bli bedre til å ri? Har du lyst til å mestre alle islandshestens gangarter bedre, eller prøve deg på litt mer krevende hester?

 

Kristoffer Hauger og Camilla Li har hver for seg mer enn 40 års rideerfaring og begge er udannet rideinstruktører (RIK 3). I tillegg gir Tonje Vassli instruksjon på Mesna. Ønsker du private ridetimer, ta kontakt så kan vi sammen legge opp en plan som passer. Husk å oppgi telefonnummer når du tar kontakt!

Hele året. Kr. 400,-/person/time. Evt. leie av hest kommer i tillegg, kr. 200,- pr./t.

Gavekort?

Vil du glede en hestevenn?

Nå tilbyr vi gavekort! Velg blant alle Mesnas aktiviteter, ridetilbud eller overnatting. Kanskje vil du sette sammen din egen drømmehelg, med ridning, overnatting og badstu?

Ta kontakt, så sender vi kort til valgt adressat. Fritt beløp, men aktivitetene må spesifiseres.

Gjelder kun for Mesnas egne tilbud, ikke for tjenester levert av andre.

Sørmessenvegen 723 | 2610 Mesnali, Norway | info@mesna.no | Tel: +47 978 70 309

Org.nr. 969198 932

© 2020 by Mesna