top of page

FILM LOCATION

I 2015 kom filmen til Mesna! Kinofilmen Birkebeinerne, regissert av Nils Gaup,ble spilt inn i området, og hele familien Li Hauger og mer enn 40 av hestene våre var med i filmingen. Både de unike omgivelsene på Mesna, og gode skussmål fra produksjonsteam og crew for våre tilbud og service, har gjort film til en viktig ny del av Mesnas virksomhet.

Andre produksjoner filmet på Mesna inkluderer TV-serien Lillyhammer, og flere reklame- og promotionfilmer, underholdningsinnslag osv.

Lillehammer: 25 minutter 

Hamar: 45 minutter

Oslo: 2 timer

Bergen: 7 timer

 

Togstasjon: 20 minutter

Gardermoen lufthavn: 1 time og 45 minutter

Film Location Mesna

Film Location Mesna

LOCATIONS

Furuskog, bakkelandskap

Hektar etter hektar med skogkledte bakker, med tett furu- og granskog og åpne åkre og jorder. Alle områder er tilgjengelige med bil på et tett nettverk av skogsveier. Elektrisitet via generator. Lillehammer og Maihaugen friluftsmuseum er 20 mounter unna med bil. Fjellområdet på Sjusjøen er 15 minutter unna.

Åpne jorder og grusveier

Rett foran Mesnabakken ligger et stort beitejorde med langt gress og markblomster om sommeren. Utsikt over innsjøen i bakgrunnen. Det ligger en liten gammel hytte inne blant trærne. Hovedveien (grusvei) over eiendommen har flere svinger, med trær og grønne grøftekanter og utsikt over sjøen. Veien kan stenges for allmenn ferdsel.

Ridebane

Ridebanen ligger 200 meter fra stallen, i et og uforstyrret stille skogsområde. Banen er en 250-meter flat ovalbane, med sand- og grusunderlag, inngjerdet med et tregjerde. Banen har belysning og lydanlegg.

Bekkefar

Nord for Mesnabakken går det et stort bekkefar som munner ut i Sør-Mesnavannet. Veien krysser bekken på en liten betongbro. Det er vid utsikt uten kraftledninger både oppstrøms og nedstrøms.
Bekken fryser om vinteren. Det er lett tilgjengelige steiner og små dammer på begge sider av bekken, og gresskanter der bekken renner gjennom eiendommen.

Parkering

Det er flere store parkeringsplasser på Mesna. Hver film location har sin egen parkeringsplass, store nok til større kjøretøy. Toaletter osv. kan også installeres på parkeringsplassene.

Låven og kontoret

Låven og det gamle Høyloftet er bygget om til to unike forsamlingslokaler. Det opprinnelige flistaket med svalereder er intakt, og store vinduer gir en fantastisk utsikt over jordene og innsjøen. På Låven finner du:

  • Bar med kjøkken

  • Projektor og skjerm

  • Lydanlegg

Dette er et ideal sted for planlegging og møter, med stoler og bord til 85 personer. Det er også ideellt som spisested for crew. Små tilstøtende rom kan brukes som utstyrsrom eller Green Room.

Låvebygningen inneholder også det nyombygde Høyloftet, et konferanse- eller forsamlingsrom med plass til ytterligere 60 personer. Her finner du:

  • Fullt utstyrt storkjøkken

  • Nye toaletter

Stallen

I første etasje i låvebygningen, under Låven og Høyloftet, ligger stallen med moderne hestebokser. Sagmugg på gulvet. Her finner du også kontor, salrom, verksted, toalett og dusj.

Hagen

Landskapshage i engelsk stil i tilknytning til gården, med grønnsakhage.

Jorder rundt Sør-Mesnavannet

Gården har store åpne beitejorder som strekker seg ned til vannet, omgitt av ulike trær og inngjerdet med tregjerder. Strøm fra hovednettet. Parkering tilgjengelig. Sommerlandskapet er typisk norsk, men kan brukes til å fremstille ulike land og steder. Om vinteren er landskapet dekket av snø, med brøytede veier og stier mellom trærne.

Middelalderhytter

Etter filmingen av Birkebeinerne overtok Mesna tre av hyttene som ble bygget til filmen. Hyttene er satt opp på gården, på et eget beitejorde med, utenfor synsvidde fra den øvrige bebyggelsen. Stedet er ideellt for alle typer location som trenger rustikke hytter. Strøm via hovednettet. Parkering på stedet.

Sør-Mesnavannet

Sør-Mesnavannet strekker seg over 10 kilometer, med små viker og steinete strender. Om vinteren er sjøen frosset, og det er mulig å filme på isen.

Mesnabakken overnatting

Mesnabakken er et nyrestaurert tidligere pensjonat. Alle hus har wifi, og det er romslig parkering for produksjons- og personkjøretøy.

 

Hovedbygningen (28 sengeplasser)

De fleste rom er dobbeltrom, men det er også enkelt- og familierom. Alle rom har vask. Felles toaletter og dusjer i kjelleren. i tillegg toalett i 3. etg. Fullt utstyrt storkjøkken, spisesal og oppholdsrom i 1. etg. Peis og piano.

 

Annekset (8 sengeplasser)

Annekset ligger ved siden av Hovedbygningen, og er ideellt for senior crew. 4 doble soverom i 2. etg., kjøkken, spisestue og stue i 1. etg. Romslig og moderne felles bad med badekar.

Uthuset (6 sengeplasser)

Det ligger ytterligere 3 doble soverom i den gamle verkstedsbygningen ved siden av Kårhuset. Ett av dem er et koselig som med vedovn og dobbeltseng. Felles bad og toalett er i Hovedbygningen.

Kårhuset (p.t. 2 sengeplasser)

Kårhuset ligger tvers over tunet for Hovedbygningen. 2 komfortable soverom og toalett i underetasjen. Hovedetasjen er p.t. i privat bruk, men det er 2 sengeplasser i underetasjen.

Islandshesten

Islandshesten er en særegen hesterase, som nedstammer fra de første hestene vikingene hadde med seg til Island på 1000-tallet. Disse hestene er følsomme og intelligente, og sikre på foten i all slags terreng.

 

Vertskapet på Mesna er eksperter på disse hestene. De kan brukes i mange ulike scenarier, de er smarte og velhåndterte og kan arbeide i utfordrende situasjoner med et minimum av stress. Mesna har tilgang på erfarne ryttere av begge kjønn med lang erfaring fra ridning for film og teater, og kan tilby mer enn 40 trygge hester, som også kan transporteres til bruk andre steder i Norge.

Please reload

Mer

For mer informasjon om filming på Mesna, klikk her for en detaljert guide eller kontakt oss.

bottom of page