top of page

OPPLEV ISLANDSHESTEN I 
DET FLOTTE RIDETERRENGET PÅ MESNA!

 

På Mesna tilbyr vi kortere eller lengere rideturer hele året, fra to-timers turer i skogen rundt gården til heldagsturer med kaffebål og matpakke, eller 3- og 4-dagsturer inn i fjellheimen.

 

Vi har en flokk på mer enn 50 hester, og vi legger stor vekt på å finne rett hest til alle typer ryttere, slik at du skal få en optimal ride- og naturopplevelse.

BOOK DIN RIDEOPPLEVELSE
Riding camp IMG_2792.jpg
2-timers ridetur

Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget omtales av mange som Nord-Europas flotteste. På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov.


For ryttere på alle nivåer. Enkeltpersoner eller grupper. Hele året. 

Kr. 750,-/person

Mountain ride IMG_1024.jpg
Halvdagstur

En halvdagstur (3 til 4 timer) gir deg mulig-heten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveger.

For erfarne ryttere, enkeltpersoner og grupper. Vektgrense 90 kg. Hele året.

Kr. 950,-/person

Heldagstur

Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis. Ringsakerfjellet byr på topper og vann, skogsområdene har et nettverk av stier og veger. Ta med deg matpakke. Kløvhest og kaffekjele følger med. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet.

For erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.

Mai - ut oktober.

Kr. 1250,-/person

Riding camp IMG_1263.jpg
Leieturer

Har du aldri sittet på en hest før, og vil ha en trygg start? For de aller minste tilbyr vi leieturer i terrenget. Her får barna muligheten til å bli kjent med snille hester og oppleve skogen fra hesteryggen, sammen med en erfaren ledsager som holder hesten i leietau på hele turen. 

Pga. smittevernhensyn under Covid-19 må en ansvarlig voksen være med hvert barn, for å bistå med å løfte opp i salen, hjelpe med hjelm osv.

Hele året. Kr. 400,-/person/time.

Rideleir

Dette er uka mange har ventet på. Deltagerne bor på Mesnabakken Pensjonat, som ligger et stenkast fra ridesenteret. Her serveres god mat og du får bo på rom med 1-3 sengeplasser. Vi legger opp til undervisning på bane, og turer i skog- og fjellterreng. På kveldstid er det mulighet for ulike aktiviteter og egen fritid. 

Dato 2020:

Vi må dessverre avlyse rideleirene for barn og ungdom sommeren 2020 pga. Covid-19. Vi er veldig lei for dette, men vi klarer ikke å garantere godt smittevern for denne aldersgruppen.

Vi håper å se dere i 2021!

Barn og voksne.jpg
Foreldre-og-barn helg

Er dere flere i familien som er interesserte i hester og ridning? I år arrangerer vi en egen helg for hesteglade barn og foreldre, bli med på en aktiv og artig ridehelg!
Instruksjon og turer både sammen og hver for dere, avhengig av nivå og ferdigheter.

Innkvartering på Mesnabakken Pensjonat, som har både enkelt- og dobbeltrom og familierom med køyesenger. oppredde senger, håndklær og alle måltider er inkludert. Her kan alle i familien både lære og ha det gøy!

Dato 2020:

Foreldre+barn helg: 14.-16. august.

2 overnattinger, 2 ridedager.

Kr. 3250,- pr. voksen, 2000,- pr. barn

Voksne.jpg
Rideleir for voksne

Gøy for voksne! Rideleir kun for voksne i august. For alle, uansett rideerfaring.
Herlige dager med mye ridning, instruksjon på bane og tur. Du får anledning til å ri forskjellige hester og bli kjent med islandshestens ulike gangarter. Det blir mye ridning, men også tid til bading, badstue, lek og moro. Vil du forbedre ridekunnskapene i hyggelig selskap? Innkvartering på
Mesnabakken Pensjonat, god mat og sosialt samvær om kvelden.

Dato 2020:

31. juli-05. august, 5 ridedager, 5 netter.

Kr. 8750,-/person

Rideleir for voksne 2020 er fullbooket!

_IB74051.jpg
Mesnarittet

Heldagstur rundt Mesnavannet, den tradisjonelle starten på sommersesongen vår! En stor ryttergjeng samles og rir til Mattisvollen, der hestene hviler mens vi griller medbragt og tar oss en dukkert hvis været tillater det. Turen går rundt Sør-Mesnavannet, gjennom skogen og på fine skogsveier der hestene får strekke ut i en herlig tølt!

 

Mesnarittet er kun for erfarne ryttere. Vektgrense 90 kg.
 

Dato 2020:

Søndag 07. juni, start kl. 10.00.
Pris kr. 1350,-/pers

Gratis for fórryttere og oppstallere på Mesna

500,- for ryttere med egen hest utenom Mesna 

Mesnarittet 2020 er fullbooket!

Yoga.jpg
Helg med yoga for ryttere

Yoga, ridning og natur! 

Bli med på en helg med tre yogaøkter og to flotte rideturer ved Mesna! Yogaøktene gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med kjernemuskulaturen, som du tar med deg på hesteryggen. Overnatting på sjarmerende Mesnabakken pensjonat og alle måltider er inkludert i prisen. Du må har erfaring med ridning og være komfortabel med å ri i alle tempoer for å kunne være med, men ingen erfaring med yoga er nødvendig.

Yogainstruktør er Jannicke Wiel. Individualveiledning på hest i rundpaddock v/ Anne Stine Baumann Frost.

Dato: 12.-14. juni 2020.

Kr. 4980.- pr. person.

bottom of page