top of page

ISLANDSHESTER

SE NATUREN FRA HESTERYGGEN!

Islandhesten er unik. Den er avlet fram på Island, fra de første hestene vikingene hadde med seg til sagaøya for mer enn 1000 år siden, og denne livlige og hardføre hesten trives med et liv utendørs sommer som vinter, og den går raskt og sikkert i all slags skogs- og fjellterreng. Islandshesten er følsom og intelligent, og vil gi alle ryttere en flott naturopplevelse – fra hesteryggen! For en erfaren rytter er det en utfordring å mestre islandshestens spesielle gangarter: den raske firtaktige tølten, og kanskje til og med flyvende pass!​

På Mesna tilbyr vi kortere eller lengere rideturer hele året, fra to-timers turer i skogen rundt gården til heldagsturer med kaffebål og matpakke, eller 3- og 4-dagsturer inn i fjellheimen. Vi har en flokk på mer enn 60 hester, og vi legger stor vekt på å finne rett hest til alle typer ryttere, slik at du skal få en optimal ride- og naturopplevelse.

Rideturer

Rideturer

BESTILL DIN RIDEOPPLEVELSE
Riding camp IMG_2792.jpg
2-timers ridetur

Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget omtales av mange som Nord-Europas flotteste. På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov.
For ryttere på alle nivåer. Enkeltpersoner eller grupper. Hele året. Kr. 750,-/person

Mountain ride IMG_1024.jpg
Halvdagstur

En halvdagstur (3 til 4 timer) gir deg mulig-heten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveger.

For erfarne ryttere, enkeltpersoner og grupper. Hele året. Kr. 950,-/person

Heldagstur

Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis. Ringsakerfjellet byr på topper og vann, skogsområdene har et nettverk av stier og veger. Ta med deg matpakke. Kløvhest og kaffekjele følger med. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet.

For erfarne ryttere. Mai - ut oktober. Kr. 1250,-/person

Rideleir

Dette er uka mange har ventet på. Deltagerne bor på Mesnabakken Pensjonat, som ligger et stenkast fra ridesenteret. Her serveres god mat og du får bo på rom med 1-3 sengeplasser. Vi legger opp til undervisning på bane, og turer i skog- og fjellterreng. På kveldstid er det mulighet for ulike aktiviteter og egen fritid. 

Barn fra 12 år, ungdom og voksne, nybegynnere og øvede. Familier er velkomne!

Dato 2020:

Vi må dessverre avlyse rideleirene for barn og ungdom sommeren 2020 pga. Covid-19. Vi er veldig lei for dette, men vi klarer ikke å garantere godt smittevern for denne aldersgruppen.

Vi håper å se dere i 2021!

Voksne.jpg
Rideleir for voksne

Gøy for voksne! Rideleir kun for voksne i august. For alle, uansett rideerfaring.
Herlige dager med mye ridning, instruksjon på bane og tur. Du får anledning til å ri forskjellige hester og bli kjent med islandshestens ulike gangarter. Det blir mye ridning, men også tid til bading, badstue, lek og moro. Vil du forbedre ridekunnskapene i hyggelig selskap? Innkvartering på
Mesnabakken Pensjonat, god mat og sosialt samvær om kvelden.

Dato 2020:

Vi håper fremdeles å kunne ha rideleiren for voksne i august.

31. juli-05. august, 5 ridedager, 5 netter. Kr. 8750,-/person

Barn og voksne.jpg
Foreldre-og-barn helg

Er dere flere i familien som er interesserte i hester og ridning? I år arrangerer vi en egen helg for hesteglade barn og foreldre, bli med på en aktiv og artig ridehelg!
Instruksjon og turer både sammen og hver for dere, avhengig av nivå og ferdigheter.

Innkvartering på Mesnabakken Pensjonat, som har både enkelt- og dobbeltrom og familierom med køyesenger. oppredde senger, håndklær og alle måltider er inkludert. Her kan alle i familien både lære og ha det gøy!

Dato 2020:

Foreldre+barn helg: 14.-16. august. Kr. 3250,- pr. voksen, 2000,- pr. barn

_IB74051.jpg
Yoga.jpg

Tredagerstur med foreløpig ukjent mål – på "Ut i det blå"-turene tar vi med oss noen hester og utforsker nye rideterreng! Så hvor vi rir bestemmes etterhvert, men hold av datoene og ta kontakt om du er interessert!

For erfarne ryttere.

Datoer 2020:

Tur 1 (helg): 28.-30. august 2020

Tur 2: 31. august-02. september 2020

Pris og reisemål kommer!

Heldagstur rundt Mesnavannet, den tradisjonelle starten på sommersesongen vår! En stero ryttergjeng samles og rir til Mattisvollen, der hestene hviler mens vi griller medbragt og tar oss en dukkert hvis været tillater det. Turen går rundt vannene Sør- og Nord-Mesna, gjennom skogen og på fine skogsveier der hestene får strekke ut i en herlig tølt!
 

Dato 2020:

Søndag 07. juni kl. 10.00.
Pris 1350,-/pers

Gratis for fórryttere og oppstallere på Mesna

500,- for ryttere med egen hest utenom Mesna 

Yoga, ridning og natur! 

Bli med på en helg med tre yogaøkter og to flotte rideturer ved Mesna! Yogaøktene gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med kjernemuskulaturen, som du tar med deg på hesteryggen. Overnatting på sjarmerende Mesnabakken pensjonat og alle måltider er inkludert i prisen. Du må har erfaring med ridning og være komfortabel med å ri i alle tempoer for å kunne være med, men ingen erfaring med yoga er nødvendig.

Yogainstruktør er Jannicke Wiel. Individualveiledning på hest i rundpaddock v/ Anne Stine Baumann Frost.

Detaljer for 2020 kommer.

Helg med yoga for ryttere
Mesnarittet
Ut i det blå
Privattimer og leieturer

Kristoffer Hauger og Camilla Li har hver for seg mer enn 40 års rideerfaring og begge er udannet rideinstruktører (RIK 3). Ønsker du privattimer, ta kontakt så kan vi sammen legge opp en plan som passer.

Hele året. Kr. 400,-/person/time. Evt. utleie av hest til privattime kr. 200,- pr./t.

...eller kanskje har du aldri sittet på en hest, og vil ha en trygg start? For de aller minste tilbyr vi leieturer i terrenget. Her får barna muligheten til å bli kjent med snille hester og oppleve skogen fra hesteryggen. 
Hele året. Kr. 400,-/person/time.

IMG_6100.JPG
Oppstalling og trening av hest

Velger du oppstalling hos oss, tar vi ansvaret for all stell og foring av hesten din. Vi tilbyr et nyrestaurert stallanlegg, med varme salrom, dusj for hest og rytter, toaletter og oppholdoldsrom. Du kan benytte vår rundpaddock, ovalbane og unike rideterreng. Hestene går i flokk på store områder, men vi har paddocker for de som trenger det. Her er det alltid noen å ri sammen med, og du kan bli med på våre turer.

Hele året. Kr. 3600,-/mnd, eller kr. 250,-/dag. Last ned kontrakt her.

Om vinteren tar vi imot unghester for temming og evt. gangsetting. Har du en eldre hest du trenger hjelp med, ta kontakt.

Kr. 5500,- + MVA, inkl. oppstalling. Last ned treningskontrakt her.

Hest på fór

Drømmer du om å ha din egen hest og kunne ri uten å telle timer, da kan fòrordning være noe for deg. Vi finner en hest som passer og du disponerer den enten 100% (helfór) eller 50% (halvfór). Du må kunne hente hesten, sale den opp og ta ansvar for egen ridning.

Fórhest er tilgjengelig fra oktober og ut mai. Kun erfarne ryttere. Kr. 2250,-/mnd for kvartfor (7d ridedager pr. mnd), 2700,-/mnd for halvfór (14 d) og 3500,-/mnd for helfór.

Last ned forhestkontrakt her.

GALLERI
bottom of page