Mesna Opplevelser & Overnatting

English (UK)Norsk(NO)

Mesna ridetilbud

Her finner du en oversikt over våre ulike ridetilbud. Vanskelighetsgraden på rideturene varierer, men vi gjør vårt beste for å tilpasse oss etter gruppen, slik at alle får en positiv opplevelse. I vår kalender kan du se en oversikt over når de enkelte turene arrangeres.

 

To timer ridning
Ridetur 2t
Hel- og halvdagstur
Hel- og halvdagstur
Privattimer
Privattimer
Leieturer
Leieturer
Rideleir
Rideleir
 
Mesnarittet
Mesnarittet
 

Trening av hest
Trening/temming
Leie av hest
Hest på fòr
Oppstalling
Oppstalling

 

   
2timer
kontakt oss

Rideturer 2-timer

 

Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget omtales av mange som Nord-Europas flotteste. På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov. Vi rir i variert tempo
Kr 750 per/pers
Hele året
Øvede, enkeltpersoner og grupper
 
halvdagstur
kontakt oss

Halvdagstur

Tar deg dypt inn i skogene

Her får man muligheten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveger. Vi rir i variert tempo.
Kr 950 per/pers
Hele året
Erfarne ryttere, enkeltpersoner og grupper.
 
Heldagstur
kontakt oss

Heldagstur

Med kaffe og bålkos

Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis. Ringsaker fjellet byr på topper og vann, skogområdene har et nettverk av stier og veger. Ta med deg matpakke. Kløvhest og kaffekjele følger med. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet.
Kr 1.250 per/pers
Fra mai og ut oktober
Erfarne ryttere, enkeltpersoner og grupper
 
Privattimer
kontakt oss

Privattimer

Bli en bedre rytter

Kristoffer Hauger og Camilla Li har hver for seg mer enn 40 års rideerfaring og begge er udannet rideinstruktører (RIK 3). Ønsker du privattimer, ta kontakt så kan vi sammen legge opp en plan som passer.
Kr 400,- per/pers/t
 
+ Evt. leie av hest kr. 200,- per/t
Alle interesserte
Hele året
 
Leieturer
kontakt oss

Leieturer

En trygg start

Det viktigste i rytterutdannelsen er å utvikle balanse og et naturlig forhold til hesten. For de aller minste legger vi derfor opp til leieturer i terrenget. Her får barna muligheten til å bli kjent med snille hester og oppleve skogen fra hesteryggen. Turene går gjennom variert terreng i rolig tempo.
Kr 400,- per/pers/t
Hele året
For barn
 
kontakt oss

Rideleir

Nye venner, mye ridning og moro

Dette er uka mange har ventet på. Deltagerne bor på Mesnabakken Pensjonat, som ligger et stenkast fra ridesenteret. Her serveres god mat og du får bo på rom med 1–3 sengeplasser. Rideleiren består av 5 ridedager og 4 overnattinger. Vi legger opp til undervisning på bane, turer i skog- og fjellterreng. På kveldstid er det mulighet for ulike aktiviteter og egen fritid. Les mer
Kr 6.650,- per/pers
Sommer
Barn fra 12 år, ungdom og voksne, nybegynnere og øvede
 
mesnarittet bad
kontakt oss

Mesnarittet

Ri rundt vannet

Det tradisjonelle rittet, som setter en knallstart på sommersesongen. Vi tølter i storflokk rundt Mesnavannet. På Mattisvolden griller og bader vi, mens hestene får seg en velfortjent hvil. Heldagstur for øvede ryttere. Turen starter fra Mesna Islandshest Senter Søndag 11.06.2017, kl. 10.00
Kr 1.300,- inkludert leie av hest
Sommer
Kr 500,- for de med egen hest
Øvede ryttere
Gratis for oppstallere!
 
 
kontakt oss

Pellerittet

«Fjelltur light»

«Fjelltur light», lettridd fjell og litt luksus på kveldstid. Vi rir fra Mesna over deler av Ringsaker fjellet til Pellestova, hvor vi nyter deilig mat, et glass vin foran peisen og gode senger. Les mer om Pellerittet her. Turen starter fra Mesna Islandshest Senter Mandag 24/7, kl. 10.00
Kr 8550,- inkludert leie av hest
Sommer
Kr 6500,- for privathester oppstallet på Mesna
Øvede ryttere
   
 
kontakt oss

Trening eller temming av hest

Trenger du hjelp?

Om vinteren tar vi imot unghester for temming og evt. gangsetting. Har du en eldre hest du trenger hjelp med, ta kontakt.
Kr 5500,- + mva, inkludert oppstalling
Last ned kontrakt
 
Hest pa for
kontakt oss

Hest på fòr

Nesten som å ha sin egen

Drømmer du om å ha din egen hest og kunne ri uten å telle timer, da kan fòr ordning være noe for deg. Vi finner en hest som passer og du disponerer den enten 100% (helfòr) eller 50% (halvfòr). Du må kunne hente hesten, sale den opp og ta ansvar for egen ridning.
Halvfòr kr 2.700,- per/mnd.
Fra oktober og ut mai
Helfòr kr 3.500,- per/mnd.
Øvede ryttere.
Last ned kontrakt
 


kontakt oss

Oppstalling

Ri eller ha fri

Velger du oppstalling hos oss, tar vi ansvaret for all stell og foring av hesten din. Vi tilbyr et nyrestaurert stallanlegg, med varme salrom, dusj for hest og rytter, toaletter og oppholdoldsrom. Du kan benytte vår rundpaddock, ovalbane og unike rideterreng. Hestene går i flokk på store områder, men vi har paddocker for de som trenger det. Her er det alltid noen å ri sammen med og du kan bli med på våre turer.
Kr 3.100,- per/mnd
Hele året
Kr 250,- per/døgn
Last ned kontrakt